SENSE PAUSA

Malgrat no els hi agradi als unionistes i hi facin veritables esforços per negar-ho, el cert és que el procés d’independència de Catalunya, genera curiositat arreu i la gent és més receptiva del que d’antuvi hom espera.

La gent vol saber, pregunten constantment, volen que se’ls hi expliqui de manera senzilla i planera, a mi mateix m’aturen pel carrer i em pregunten amb ganes de que els hi digui que ens en sortirem, i et diuen: oh és que l’altre dia vaig sentir per la tele… Tal cosa o tal altra, però amb ganes de que els hi diguis , res home res, això va endavant i no hi ha qui ho aturi i aleshores somriuen i se’n van satisfets.

Ahir estant a la Rambla, fent una parada informativa de la campanya “votar és democràcia”, se’ns va acostar tota mena de gent, des de completament convençuts, a dubitatius, d’altres que no saben encara de que va tot això… Però tots amb ganes de saber-ne més de tot aquest procés, uns parlant en català, altres en castellà i fins i tot un xicot en francès, bé un xicot… Un noi d’uns quaranta anys, i tots, tots amb la voluntat de poder votar, sigui el que sigui, però amb ganes d’expressar la seva voluntat.

Aquest noi que se’ns va adreçar en francès, no ho tenia pas gens clar,l em va arribar a preguntar, que si en cas d’assolir la independència, si hi hauria el perill d’enfrontaments com a Israel, mireu si arriben les animalades unionistes cap a l’exterior. Li vaig fer una síntesi de la immigració, que això que hi ha fractura social no és pas veritat, que no hi ha enfrontaments per qüestió d’origen ni de llengua, fins i tot li vaig explicar que això de la immigració a Catalunya, no és pas un fenomen nou, que no és pas un fet que es remunti als anys seixanta sinó que és molt anterior, que ens caldria anar fins els anys vint. Va agrair la informació i llavors amb un somriure, em va dir que tenia tanta curiositat, perquè els seus pares eren emigrants del sud d’Espanya. Aquesta  senzilla anècdota, ens ha d’encoratjar encara més, a no deixar d’explicar-ho a tothom i a tot arreu.

 

Manel Mayor                                                       10 de Març de 2014