CANVI D’ESCENARI

mas-junqueras-4

Des d’ahir a la nit, s’estan escoltant veus que culpabilitzen ERC, de la suspensió de la Consulta del 9N, jo voldria fer avinent que qui s’ha tirat enrere, ha estat el Govern de la Generalitat amb el seu President al capdavant; el que ha fet ERC, és no estar-hi d’acord i deixar ben clar que ha estat una decisió unilateral, tot i que es compromet a donar-li suport. Aquest vespre la direcció d’ERC, ens farà saber quines decisions han pres i probablement quin full de ruta tenen previst.

Em sembla que no és de rebut, que es titlli a ERC de no prioritzar el País per sobre del partit, quan de tots és sabut que ocasions per forçar eleccions i treure’n profit partidista, n’ha tingut abastament i l’Oriol Junqueras s’ha cansat de repetir que el més important era el País.

Probablement, alguns haurien d’admetre que els hi han tremolat les cames, perquè l’escenari en el que ens trobem, és el que era previsible d’abans d’aprovar la llei de consultes, ja que de fet del que es tractava, era forçar al màxim la situació fins al nou de novembre i mostrar al món, que si no podíem votar era per culpa del Govern de l’Estat.

Ara, de fet ens trobem en un nou escenari, que ja irem veient com es va definint i com es posicionen les diferents forces polítiques, però del que si que hem d’estar segurs, és de que el procés no s’aturarà. I ara ja per acabar, voldria fer una reflexió, ja que ICV diuen que fan un pas al costat, m’agradaria sumar-me a les veus que demanen una pregunta normal.

 

Manel Mayor                                                                                14 d’octubre de 2014