EL CENTRE HISTÒRIC

DSCF5059

Un dels problemes que patim les petites ciutats i entre elles Sant Feliu de Guíxols, és la manca d’harmonia entre el transit rodat i la circulació de vianants. Els motius són diversos, entre ells hi destaca, de manera escandalosa, la manca de civisme, però aquest, encara que greu, no és el més important.

Crec que en això, si no tots, si una gran part, hi estarem d’acord, és que el centre històric de la nostra ciutat, és francament bonic i que si féssim les coses bé i em refereixo a aplicar normatives amb cara i ulls, seria a més a més, francament acollidor.

A totes les ciutats, amb certes aspiracions de ser capdavanteres, s’està imposant, l’ús exclusiu de circulació de vianants, pels seus nuclis històrics, cosa que convida a Transitar-hi i admirar els edificis, visitar les seves exposicions i si, ja que hi som, visitar els comerços, em semblaria de sentit comú i de ser coherent, no anar a l’inrevés del món i seguir les pautes que ens marquen, experiències alienes, que són un exemple d’èxit.

Perquè tot això es pugui complir, cal fer polítiques, pensant en el conjunt de la població, no només en uns quants, malgrat que a aquests pocs, se’ls hi puguin generar petites incomoditats.

Si volem fer un país de cap i de nou, hem de començar pels fonaments i els fonaments d’aquest gran edifici, que ha de ser la República Catalana, són els municipis.

 

Manel Mayor                                                             05 de Març de 2015