EL MILLOR ÀRBITRE… LES URNES

904070-1

Malgrat que porto molt de temps parlant-ne abastament, no me’n puc estar de tornar-ho a fer, a risc de fer-me pesat i de ser reiteratiu. La Consulta del 9N, la farem si o si i a més a més serà legal, estarà emparada per la legalitat catalana.

No puc deixar passar l’oportunitat, de rebatre unes afirmacions que em semblen equivocades i fora de lloc, si, suposo que ja se’m entén abans de dir-ho, em refereixo a les desafortunades afirmacions del senyor Santi Vila.

L’esmentat Conseller, amb tots els meus respectes, torna a pixar fora de test, en les seves referències al TC. A veure com pot ser l’àrbitre d’un conflicte, qui n’és jutge i part, aquests jutges, nomenats a dit pels dos principals partits espanyols, evidentment formen part del conflicte i no estan qualificats per fer d’àrbitre del mateix. Ja només faltava que avui, la portaveu del PP, si, aquella que sempre vol donar lliçons de tot a tothom, ara té la barra de jutjar una llei, que encara no s’ha debatut al Parlament i que per tant no s’ha aprovat, però ella que es creu, que està per sobre del bé i del mal, ja afirma que quan el PP presenti recurs, ja quedarà invalidada, gran lliçó de democràcia…  Però bé, ja els coneixem i sabem com son i com pensen.

A qualsevol estat democràtic del món occidental, el millor àrbitre, el més imparcial, per dirimir un conflicte, son les urnes, que mostren clarament, la voluntat del Poble, que ha de ser inexcusablement qui disposi de la darrera paraula i l’ens institucional que li ha de donar cobertura, és evidentment el Parlament i en el nostre cas, el de Catalunya, però és clar, per alguns és molt complicat d’entendre.

Si, ja sé que alguns ja voldrien parlar de plans A,B,C i fins i tot del pla D, però de moment, tots els rocs a la faixa de que disposem, no son pas per fer-los públics, ni per donar peixet als adversaris.

 

Manel Mayor                                                                    29 d’Agost de 2014