FEDERALISME? REFERÈNDUM LEGAL?

Hemiciclo-del-Parlament-de-Cat_54351150855_54028874188_960_639

El que escriuré a continuació, no és pas cap al·legat en contra de la idea del federalisme, sinó que és contrari a la falòrnia, de voler fer creure, que hi ha la possibilitat de negociar quelcom amb el govern espanyol.

Tothom qui ho vol saber i no té ganes d’amagar el cap sota l’ala i no vol fer com els estruços, sap que amb l’estat espanyol, no hi ha maneres de poder negociar i m’agradaria incidir en el mot negociar, que evidentment, no és pas agenollar-se i dir amén a tot el que se’ns ordeni des de l’altiplà, ni demanar contínuament perdó per ser català, ni tan sols acceptar quatre engrunes, a canvi de fidelitat i submissió.

Negociar, només és possible d’igual a igual, per tant, senyor Iceta i companyia, no em vinguin amb sopars de duro, que tots plegats, ja som grandets. Si, estem d’acord, en què aquest no és un camí fàcil, que hi trobarem molts d’entrebancs, crec que això ho tenim clar tots o si més no, la majoria, però és l’únic camí possible, per poder aspirar a la justícia social, perquè sense llibertat ni sobirania no ens en sortirem.

Per altra banda, el senyor Herrera, la senyora Camats i la senyora Forcades, bé, ara que s’ha exclaustrat, no sé ben bé com anomenar-la, ni quin tracte l’hi he de donar, però tornem al quid de la qüestió, m’agradaria que m’expliquessin això del referèndum legal i sobretot això de la sobirania sense independència.

Són conscients que se’n en foten de la gent? O és que ens volen fer creure, que el nostre Parlament és considerat sobirà? Els seus amics de l’altiplà, el consideren de fireta, ja que qualsevol capsigrany poca-solta, es veu en cor d’impugnar o de presentar recurs a qualsevol acord o llei emanats del nostre Parlament.

Per tant, deixin de fer volar coloms i no enganyin a la nostra gent, perquè és molt greu, portar a l’hort o si més no intentar-ho, a la part més feble de la baula, a la gent més desafavorida.

 

Manel Mayor                                               08 de juliol de 2015