FUTBOL PROFESSIONAL

Víctor Álvarez Llago

Avui estic de Festa Major i em ve bé escriure sobre un tema que m’agrada i molt, podríem fins i tot dir que m’apassiona, però malgrat tot, no el considero essencial ni cabdal per l’esdevenidor del nostre País, ni tampoc per el dia a dia, m’estic referint al futbol i més concretament al Barça.

Em meravella i em deixa astorat, que hi hagi gent que tingui por d’assolir la independència, pel sol fet, que el Barça pugui deixar de participar a la lliga espanyola. Ostres, ho trobo molt fort, com diu el jovent, aquesta manera de pensar, traspua com una mena de complex d’inferioritat, jo diria que absurd. El nostre futbol i de retruc tot el nostre esport, crec jo, que s’hauria d’organitzar dins del nostre futur Estat, doncs el nostre no és pas un país de la mida d’Andorra, ni de Luxemburg, sinó que seriem més de la mida de Bèlgica o Holanda, per tant no veig, perquè no podem competir en lligues nacionals, tal com fan els països esmentats. Segurament ho veig així perquè no vull ser súbdit de ningú, sinó que vull esdevenir d’un a vegada per totes, ciutadà lliure.

Mireu, el president de la lliga espanyola de futbol professional, pot dir les ximpleries que li doni la gana, amb el tarannà amb el que s’ha expressat, ja queda prou retratat, demostra prou bé el seu nivell cultural i el seu nivell democràtic, per tant, a personatges d’aquesta mena, ni cas, nosaltres a la nostra i ja s’ho faran. Les opinions d’un ruc pocasolta com aquest, no ens ha d’afectar de cap de les maneres i malgrat la seva ràbia ignorant, que sàpiga que estem a un pas de la independència.

 

Manel Mayor                                                                 01 d’Agost de 2014