HOTEL PANORAMA

Dies enrere, fent una passejada per mi força habitual, als voltants de l’ermita de Sant Elm, però que durant un temps no ho serà, ja que l’exagerat trànsit per culpa de les obres de Rius i Calvet ho fa complicat, ja que passejant a peu en aquestes condicions t’hi jugues la pell.

Però no era pas d’això que volia parlar sinó del lamentable estat de l’hotel Panorama,  que aprofitant que era per allà he anat a fer el trapasser per veure com estava, bé d’hotel ja només n’hi queda el nom, l’esplèndid jardí ha desaparegut sota grans mates d’herbes de tota mena, l’edifici fa veritable fàstic ple de pintades indecents, sense portes ni finestres i pel que sembla saquejat de mala manera, la glorieta gran a punt d’entrar en ruïna, la petita esfondrada del tot, la cúpula de l’edifici vell ensorrada… i per acabar-ho d’adobar, quan es fa fosc, la visió de l’abans gran hotel Panorama, es converteix en un espectacle dantesc, fantasmagòric, que a part de fer mitja basarda fa molta pena.

És llastimós que des de la mort intestada dels germans Anlló, les autoritats del nostre municipi no han fet res perquè es conservés un indret emblemàtic, han permès al vandalisme destruir tot el que trobaven al seu pas i han permès que peces d’un cert valor com les glorietes i la cúpula se n’anessin a fer punyetes.

Segons l’ajuntament,  per fi i després d’errades de consideració en les subhastes (subhastar l’edifici incomplet), han aconseguit segons diuen vendre tot l’immoble, per fer-hi un hotel? La pregunta és pertinent perquè és el que se’ns ven al poble, el cert però, és que ja fa uns mesos de la suposada transferència i allà no s’ha mogut un clau… no serà que al final el que hi faran seran pisos? Digueu-me malpensat però això és el que es rumoreja per Sant Feliu.

Veieu fotografies adjuntes amb l’enllaç:

https://photos.google.com/album/AF1QipN4O3FI3-4L3Ak9WjEsBFJ4Z9Baj29o5u9Ql4TZ

Manel Mayor                           27de març de 2018

Un pensament a "HOTEL PANORAMA"

  1. Estic d’acord amb tu en que no s’hauria d’haver permès que es vandalitzés tant aquest enclau tan emblemàtic. Respecte la cúpula de l’antiga casa del senyor Pere Rius, ja va desaparèixer amb l’hotel obert.

    Dels dos pisos que tenia la torre, un se’l van carregar cap als anys 80 i l’últim pis el van tallar els germans Anlló poc abans de morir, deixant el xalet amb l’aspecte actual amb la torre escapçada.

    Jo sóc partidari d’utilitzar fons públics per restaurar la glorieta gran i reconstruïr el mirador petit. De fet, segons l’última modificació del POUM respecte l’herencia dels germans Anlló (2012), el propietari que adquireixi la finca és obligat a restaurar la glorieta (20.000 euros aprox.) i cedir-la al municipi de manera gratuïta. Em sembla una molt bona idea.

    I respecte al rumor de construir-hi pisos, segons el POUM aquella finca és destinada a ús hoteler, per tant no es poden edificar blocs de pisos.

    Molt bon article, m’ha agradat llegir-lo.

Els comentaris estan tancats.