JORDI PUJOL CONFESSA

http://www.elpunt.cat

Vaig començar a escriure aquest article, diumenge a la nit, però era tard, tenia son i vaig decidir deixar-ho per l’endemà. L’endemà o sigui ahir, per circumstàncies que no venen al cas, doncs no ho vaig fer i avui ho he tornat a agafar.

També voldria deixa clar del tot, que ni soc militant de convergència, ni tant sols n’he estat mai votant, sempre havia tingut, això si, una certa admiració pel President Jordi Pujol.

Jo també, al igual que Carme Forcadell, també crec que el cas de la confessió de Jordi Pujol, no farà trontollar el procés, per molt que des de l’altiplà i de Catalunya estant, mitjançant els grans diaris, ens ho vulguin fer creure.

Primer de tot, una afirmació clara i rotunda: Jordi Pujol no és Catalunya, ni tant sols és CDC, per molt que en fos un dels seus fundadors, ha estat una figura cabdal del nostre País i durant molts anys, la cara visible de la política de govern de Catalunya, però aquí s’acaba el conte, Catalunya és molt més que un líder, per important que sigui o hagi estat.

Crec que és bo, que coses com aquesta surtin a la llum pública i suposo que encara en sortiran més i al contrari del que diuen, pensen o diuen pensar els abans esmentats, crec que és bo que surtin i si no s’aixopluguen sota les sigles de cap partit o institució, en comptes d’afeblir-les, les enforteixen.

L’esser humà és imperfecte, però les institucions i associacions, poden ser més properes a la perfecció, hem de treballar perquè ho siguin i d’aquesta manera, vetllar per impedir l’aixopluc, d’aquells que incompleixen les normes socials, tal li fa que als incompliments se’ls pugui titllar de faltes, de delictes o de simples intents, cal evitar tot contagi, qui estigui brut fora.

Evidentment, és just o si més no jo ho trobo, que se li retirin els seus privilegis i pensions vitalícies i que es demani la seva compareixença al Parlament i és clar, que la justícia faci el que calgui, ara bé el que no trobo just, i ho trobo fins i tot immoral, és que aquests que estan de merda fins més amunt del coll, ens vulguin donar lliçons d’ètica i de moral a tots plegats, si, em refereixo a aquests del PP i més concretament a la seva portaveu, que malgrat que ho negui amb tota la pocavergonya del món, està emmerdada en tota mena de tripijocs.

 

Manel Mayor                                                                 29 de Juliol de 2014