LA PARTIDA CONTINUA

Volia posar una fotografia d’algun dels espècimens esmentats a continuació, per encapçalar aquest escrit, però m’hi he repensat i he preferit posar-n’hi una que evoqui desigs de llibertat.

És ben bé que ens trobem immersos en una societat inversemblant amb tocs de surrealisme barroer. Ara resulta que els defensors incondicionals del “cara al sol”, ens volen donar lliçons de democràcia, però és clar com que no hi estan habituats, confonen llibertat i democràcia amb legalitat, que no són ben bé el mateix. Però calla!! Que això de la llibertat no saben pas com conjugar-ho!!

D’aquests espècimens ens en trobem a tot arreu, de les xarxes socials fins al mateix govern de Madrid, si no us ho creieu, digueu-me com es pot analitzar la següent frase: “NO HABRÁ REFERENDUM PORQUE ESPAÑA ES UNA DEMOCRACIA

Aquesta expressió l’han dit i repetit fins a l’extenuació, a les xarxes en converses sense cap rellevància, fins a les més altes esferes del poder de l’altiplà, sí, aquells que van de demòcrates de tota la vida, quan en realitat són els hereus físics i ideològics de l’anterior règim.

Sí, ja ho sé, me n’he anat per les branques, quan en realitat volia opinar sobre el referèndum, la data i la pregunta, però noi, cada vegada que surt la qüestió ens surten amb legalitats i constitucions. El cas és que ja tenim data i pregunta i la partida continua, ens voldran tornar a canviar les regles del joc?

Manel Mayor                                  10 de juny de 2017