NO HI HA MARGE PER L’ERROR

Artur-Oriol-Junqueras-PERE-TORDERA_ARAIMA20121219_0089_28

Vaig començar a escriure aquest article, fa ben bé un parell de dies i no ha perdut actualitat, almenys jo ho veig així. En tot cas, les declaracions de l’Oriol Junqueras, vindrien a reforçar el meu punt de vista i els meus arguments.

Tanmateix, hi ha gent i grups de gent, que sembla talment, que vulguin fer esclatar el procés d’independència des de dins mateix. No és pas una acusació, jo diria que és com una mena de sensació o probablement un estat d’ànim, com aquell que diu, coses meves…

Hi ha coses, que se’m fan molt difícils d’entendre i no només em refereixo a comentaris de carrer, sinó també a comentaris d’editorials. Sembla mentida, que en Mas i en Junqueras no es posin d’acord, diuen, com ho poden endarrerir tot per qüestions menors… No tenir la majoria de vots, no d’escons, el cinquanta per cent més un, com a mínim, això és una qüestió menor? O és la mare de les qüestions?

Hi ha un fet o una sèrie de fets, que em semblen d’una gran i greu irresponsabilitat, per part d’alguns que s’anomenen independentistes, que no és altre, que donar crèdit i peixet als unionistes, que només fan declaracions i afirmacions sense solta ni volta, per rebentar el procés d’independència o si més no intentar-ho, sense cap mena d’argument. En canvi es dediquen a atacar sense pietat, als que van en el mateix tren, aquells que dubten, perquè no volen fallar.

Hi ha una cosa, en la que estarem tots d’acord i és que es faci com es faci, s’ha de fer bé o fins i tot diria que molt bé, ara no podem errar el tret, per tant hem d’apuntar molt bé. Deixem de ser puristes i ajudem i a la vegada, anem arrencant carotes, a tots aquests que fan de l’ambigüitat el seu ofici i mostrin el seu veritable rostre i quedin d’una vegada per totes retratats.

 

Manel Mayor                                                     20 de desembre de 2014