QUINTACOLUMNISTES O CAVALLS DE TROIA

215_L'Auditori,_Cavall_de_Troia_i_Llanterna

Hem sentit a dir fins a l’extenuació i de manera continuada, sobretot en aquests darrers temps, que no busquem l’enemic a casa, que l’enemic és a fora. Això sense deixar de ser cert, no és pas del tot exacte, alguns, hem denunciat des de fa ja temps, als moviments neo lerrouxistes, als quintacolumnistes, als cavalls de Troia, els podem anomenar com vulguem, però hi són, encara que no siguin visibles per a tothom i d’aquí la seva perillositat.

Aquells que ens amenacen, que ens insulten i que ens maltracten de totes les maneres possibles, són perillosos i tant! Però com que ja els veiem a venir, ens preparem per lluitar-hi, malgrat que tinguin molt de poder. El gran perill ve dels altres, que amaguen les seves veritables intencions, embolcallats en l’ambigüitat, el populisme i la demagògia, són aquells que ens han de salvar de tots els mals, que hi ha i per haver… I malament rai, quan algú va de salvador.

Darrerament, sembla que els grans grups de poder, hi tenen la mà trencada, amb això de construir grupuscles populistes, destinats a destruir els veritables grups d’esquerres. Aquesta gent, disposen d’una bona façana, però uns arguments escassos i febles, quan hom comença a gratar una mica, surten tot seguit les seves mancances.

Això que he intentat descriure, al paràgraf anterior, va passar amb el moviment dels indignats, que feien assemblees contínues i inacabables per a tot, però en quinze dies no s’havien posat d’acord, amb el dret d’autodeterminació dels pobles, tot un símptoma. Al partit aquest que sembla que està de moda, aquell que va fabricar diuen, “La sexta” i és clar, finançat pel penques d’en Lara, ja se li comença a veure el llautó, i ja que parlem d’en Lara, compte amb la seva nova adquisició: “El Periódico”.

Tampoc voldria passar per alt, el mal enorme que està causant, en Josep Antoni Duran i Lleida, l’home de les mil cares, el creador de la puta i la ramoneta, el que no ha deixat de posar bastons a les rodes al procés d’independència, des del primer moment, compte amb aquest personatge i la seva darrera creació: hi ha vida, més enllà de la independència.

 

Manel Mayor                                                       24 de novembre de 2014