TEMPERATURES EXTREMES

Veient que bé fred de debò segons diuen als telenotícies, em ve a la memòria que a començament d’estiu en un ple municipal, es va preguntar al govern quines mesures hi havia previstes en cas d’onada de calor i la resposta va ser surrealista: tothom sap el que ha de fer.

La gent més o menys jove sí, la gent gran amb un bon estatus econòmic que els hi permet tenir algú que els ajudi, normalment molt més joves també, però la pregunta anava en direcció cap a les persones grans que viuen soles i a més tenen poc estatus econòmic o directament són pobres i en prou feines en tenen per menjar, anava també cap als indigents, que en tenim encara que sigui més còmode mirar cap a un altre cantó.

Ara quan entri l’onada de fred siberià, també hi ha la mateixa previsió de protocol per a les persones més desvalgudes? Perquè a més de l’esmentat en el paràgraf anterior, que ja és prou colpidor, s’hi afegeixen altres col·lectius, els que pateixen a més a més la pobresa energètica i això senyors meus afecta molta més gent, fins i tot criatures.

Tot aquest col·lectiu que no pot ara mateix encendre la calefacció, que d’altres només tenen una estufa elèctrica no la podran encendre perquè no s’ho podran permetre a causa del seu escàs nivell econòmic, també saben el que han de fer? M’agradaria pensar que sí que tenen una previsió lògica i un protocol adequat, en cas que ens hàgim d’enfrontar a temperatures extremes per la nostra latitud.

Manel Mayor                                         12 de gener de 2017