VA PER TU, “MAESTRO”

06-fondo-de-escritorio-hd-futbol-en-la-red-01

Com saben al meu entorn, tant familiar com d’amistats, he dedicat pràcticament vint anys de la meva vida, al món del futbol, fent d’entrenador. Tot aquest espai de temps, ha donat per a molt, he conegut molta gent i he après una mica de tothom, d’alguns més i d’altres menys, tot això, sense el més mínim desig de menyspreu cap a ningú, de ben segur, que si no vaig extreure més coneixements d’alguns, ha estat culpa meva.

Tal com he manifestat en el paràgraf anterior, vaig conèixer molta gent, però avui em voldria centrar, en algú que va influir molt decisivament, en la meva manera d’interpretar el futbol, en tota la seva extensió, no només a tot allò que succeeix dins del terreny de joc, m’estic referint a Juan Fernández Carrizosa, Juanito pels amics i el “Maestro” per a tots els que l’admiràvem profundament.

Si, sempre em deia que jo era massa modest, però estic segur que no falto a la veritat, quan afirmo que sense haver-lo conegut i cultivat la seva amistat, jo no hauria aprofundit tant, en l’estudi d’aquest esport, que de sempre m’ha apassionat, tant a nivell de camp, com amb llibres i audiovisuals.

Sovint he manifestat, que hi ha amistats que et generen feeling, només de parlar-hi un cop, el “Maestro” és un d’aquests. Mireu si n’era d’especial aquesta relació en l’àmbit esportiu, que intuíem el que estava pensant l’altre i encara que ho sembli, no estic exagerant gens ni mica, és molt difícil que passi, ja ho sé, mireu si ho és, que no m’ha passat amb ningú més.

En Juan Fernández, va mostrar-nos a tots, una sapiència futbolística, ben poc comú, en el futbol modest d’aquestes latituds, cosa que va provocar, situacions d’enveja i incomprensió, però ell, sempre va superar tots els entrebancs, totes les incomprensions i tots els bastons a les rodes, no és pas que se’n dolgués, és que sempre ha estat una persona molt generosa i ha mirat la vida en positiu.

Tot i que em podria estendre molt, crec que amb aquestes quatre pinzellades, n’hi ha prou, per mostrar la meva admiració i el meu agraïment, vers una persona que em va influir decisivament.

 

Manel Mayor                                                12 de Juliol de 2015