SOM CATALANS!!

Durant el darrer ple a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, em vaig sentir incòmode, no ofès perquè no ofèn qui vol, si no qui pot.

Bé tot això, a resultes de la intervenció, de la regidora del PP, que em va semblar completament desencertada, i no dic això per defensar al meu company de partit, el regidor Jordi Vilà, que ja es defensa sol i molt més bé del que ho pugui fer jo.

En primer lloc li diria, que en comptes de voler aigualir la revetlla de Sant Joan, es documenti sobre el seu origen, el perquè de la simbologia d’anar a buscar la flama al Canigó, i com es que als Països Catalans, es celebra d’aquesta manera el solstici d’estiu.

En segon lloc, li diria que cuidi de no ser prepotent, doncs d’enorme prepotència va ser el seu comentari: els hi agradi o no, tots vostès fins que no es demostri el contrari, son espanyols. Comentari que el regidor Jordi Vilà va contestar amb fina ironia: no som espanyols, estem espanyols, que no es el mateix. Jo que no soc tant hàbil com el meu company, li diré que si que administrativament som espanyols, però que ho som a desgrat, perquè entre altres coses vam perdre una guerra, fa gairebé tres-cents anys, i encara estem dominats pels que ens van guanyar, però no es preocupi, que això te data de caducitat.

Pel que anem veient aquests darrers dies, sembla que l’eufòria imperialista els hi va sortint per tots els porus, cada cop tenen menys vergonya d’ensenyar les seves verdaderes intencions. Una observació: la lluita continua.

Per acabar amb aquest afer, només uns apunts: vostès que son uns mestres de la tergiversació, el que han de fer es documentar-se. Mirin els que hem viscut la dictadura del seu amic Franco, ja sabem de què van, ja ens van tergiversar tota la nostra història, i el que es pitjor, van intentar fer-nos creure, que no en teníem d’història , i que tampoc teníem llengua, que el que parlàvem era una mena de dialecte de la seva llengua imperial, i per si fos poc, ara volen fer creure al nostre jovent, que tot això no es veritat, que son exageracions de quatre vells xarucs,que estan perdent la memòria. Doncs mirin de moment han fracassat, perquè ens continuem sentint catalans, continuem parlant la nostra llengua, i no som ni ens sentim espanyols.

 

Manel Mayor.                                                        26 de Febrer de 2012        

President d’Esquerra Guíxols.