ENS AGRADA L’ORDRE?

No sé si és perquè em faig gran, o és que m’he tornat més susceptible a l’ordre i al desordre, però estic veient i notant una disbauxa i un menyspreu tant gran a tota mena de normativa, que la veritat, fa esfereir.

Quan vaig tenir la sort, que els pares em compressin la primera bicicleta, lo primer que va fer el pare, a part de ensenyar-me a menar-la, va ser ensenyar-me a respectar les normes bàsiques de circulació. Vés sempre per la dreta em deia, no vagis contra direcció, respecta les senyals. I us puc assegurar que els cotxes, els automòbils, eren ben contats, el de can Sibils, el taxi de can Bosch i no gaires més, després en molt poc temps, la cosa va anar molt en augment.

Faig tota aquesta explicació, per situar a qui tingui la paciència de llegir-me. Avui en dia és ben habitual, caminar tranquil·lament per la vorera i de cop i volta et passa gairebé fregant, un dropo a tota velocitat, i ni se t’acudeixi cridar-li l’atenció…També és habitual anar per un carrer amb les voreres estretes, i baixes al mig del carrer, caminant de cara al possible vehicle que pugui circular per aquella via, de cop i volta per l’esquena un altre ciclista mal educat, et passa fregant i a sobre té la pocavergonya de recriminar-te que hagis baixat de la vorera. Tot això sense parlar, de la zona carrer del Mall, Placeta Sant Joan, Carrer de l’Hospital, perquè allà a part de bicicletes, hi ha ciclomotors, motos i algun cotxe conduint en direcció contrària amb total impunitat, a part dels que baixen del carrer de l’Hospital a una velocitat desmesurada, tenint en compte que aquella zona és de vianants i els vehicles hi han de circular a 10 Km/h. I tot això en la més completa impunitat, doncs ningú els hi crida l’atenció.

Tota aquesta quantitat d’individus que he anomenat, em refereixo a adults eh! No parlo pas de nens i adolescents! Que mireu, si també ho fan, és perquè tenen en qui emmirallar-se: tota aquesta colla de dropos mal educats, que incompleixen totes les normes de civisme.

I a tot això que han de fer els vianants? Anar amb casc? Amb armadura de les de l’Edat Mitjana? Perquè bé hauran de procurar per la seva integritat física, no creuen?

Totes aquestes preguntes van adreçades, a qui correspongui de fer complir les normatives vigents. Ah… evidentment m’estic referint a la meva ciutat, al meu estimat Sant Feliu de Guíxols.

Manel Mayor                                                               3 de Setembre de 2013