ALEGRIA I RÀBIA

Ahir, quan per fi vaig arribar a casa, tenia el cap fet un garbuix per les diferents emocions que havia experimentat en un dia que va ser molt llarg, emocions contradictòries, per una banda, una alegria desbordant perquè havíem aconseguit el nostre objectiu que era votar i que malgrat tots els entrebancs, ho havíem aconseguit i per l’altra, una ràbia immensa per totes les notícies i les imatges que ens anaven arribant durant tota la jornada, que malgrat tots els esforços per controlar-ho, em feien reviure l’odi contra el feixisme i els feixistes, sé que alguns ho voldran rebatre amb l’argument que no ho són pas feixistes i la meva resposta no pot ser altra que el que compta són els actes i tant les ordres com les accions ho van ser sobradament.

Per si encara em quedés algun dubte, que no és el cas, tot el que vaig viure i veure ahir, seria suficient per dir: s’ha acabat, ja n’hi ha prou, no vull viure al mateix estat que aquesta gent.

Ahir va ser el principi de la fi d’un pacte que mai ha estat tal, sinó que ha estat una enganyifa continuada farcida d’amenaces i falses promeses. Ja ho sé, el pacte es va trencar de fet, el 2010 quan ens van capolar l’Estatut, aquests que avui ostenten el govern d’Espanya.

Tot el món ha vist l’actuació d’aquests criminals que fan de policia, que s’han dedicat a estovar, maltractar i agredir a gent pacífica, amb una bestialitat fora de mida i encara n’hi ha que ho justifiquen. Encara tindran la barra de dir-nos, que les paperetes són armes de destrucció massiva.

No vull acabar però, donant el protagonisme a aquests energúmens, ja que qui veritablement se’l mereix, és aquest poble que ahir va donar una lliçó de civisme i determinació al món sencer, una fita que serà considerada com el minut zero del naixement de la República Catalana.

Manel Mayor                 2 d’octubre de 2017