CALOR EXAGERADA

Avui mentre suportava aquesta calor exagerada per estar encara a principis de juny, m’ha fet pensar en una pregunta que es va fer al nostre govern municipal, precisament l’estiu passat. La pregunta era la següent: tenen algun pla d’emergència en cas d’una onada de calor, per la gent gran? Una pregunta que desenvolupada, anava dirigida crec recordar, a les persones més vulnerables, amb menys poder adquisitiu i amb menys capacitat intel·lectual.

Paradoxalment, la resposta va ser: tots saben el que han de fer, resposta totalment inadequada crec jo o tal vegada era l’única que podien donar, perquè efectivament el pla d’emergència no existia.

Ara la pregunta seria la següent: aquest any ja tenen un pla d’emergència adequat per si cal? Tenen una estadística de gent gran que viu sola i amb pocs mitjans, a més d’una mobilitat molt reduïda?

Espero que no hàgim de lamentar la mort d’algú que respongui a les descripcions abans esmentades, ja que els minuts de silenci i les llàgrimes davant d’un càmera, no ho solucionarien pas.

Aquest any, és molt possible que ens trobem davant d’un estiu certament calorós o exageradament calorós i crec que no és molt demanar, que des de la casa gran, es facin previsions.

Bé i abans que em respongui un d’aquests incondicionals, que ni tan sols dóna el seu nom, ja li diré jo: no, no tinc gat per pentinar, perquè no tinc temps per dedicar-me a aquestes feines, el meu temps l’ocupo en tasques millors o que em satisfan més.

Manel Mayor                                            14 de juny de 2017