CAP A LA REPÚBLICA

12049551_928017140580530_8251756579946705181_nAvui ha estat un dia històric, en la vida parlamentària de Catalunya, tal com ha manifestat en el seu discurs la nova Presidenta del Parlament de Catalunya, avui es tanca l’etapa autonòmica de Catalunya i en comença una de nova: la del procés constituent de la nova república Catalana.

Avui en l’elecció de la nova Presidenta de la Cambra Catalana, hi ha hagut un nou cop d’efecte, que contribueix a desmuntar encara més l’absurd discurs unionista, que s’ha volgut endur cap a casa, tot aquell vot no explícitament independentista, cosa que avui s’han encarregat de desmentir de fotre’ls-s’hi barres avall, els cinc diputats de CSQEP, que han votat a favor de la Carme Forcadell.

De la nit del vint-i-set de setembre ençà, els partits unionistes ens estan regalant unes declaracions patètiques, no sé si fruit d’una total ignorància en totes les matèries o amb una mala llet absoluta, que mira d’esbrinar si el català mitjà és idiota total.

D’altra manera, no es poden entendre manifestacions com: hem guanyat, l’independentisme ha fracassat… cal recordar que els autors d’aquestes patètiques frases han obtingut aquests resultats: PP: 11 diputats i C’S 25 diputats. Per si no ho recorden o és que el seu problema també són les matemàtiques, els hi faig avinent, que 62 són molts més que 25 i no diguem ja d’11, tot això sense esmentar que el vot independentista és la suma de Tots pel Sí: 62 escons, més la CUP: 10 escons, en fan un total de setanta-dos, per si també els hi ha passat per alt, la majoria absoluta són 68 diputats.

Al marge d’aquests que ens fotran tots els bastons a les rodes que puguin, avui ha de ser el començament d’una nova era, que no siguem nosaltres qui ho espatllem.

Em ve de gust acabar amb el jurament dels diputats de Junts pel Sí:

Prometo respectar la Constitució i l’Estatut d’autonomia de Catalunya, per imperatiu legal. I per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat de Catalunya, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar l’Estat català lliure i sobirà.

 

Manel Mayor                                            26 d’octubre de 2015