COP D’ESTAT LEGAL?

unnamed (1)L’anunci de la intervenció de les finances de la Generalitat, el podem considerar com un cop d’estat legal? Tot i que no és la primera atzagaiada cap al poder polític real del govern català, que de fet sempre n’ha tingut molt poc, ara ja és una demostració molt evident, que el que es pretén és ni més ni menys l’ofec total de les finances del govern català i ja se sap sense poder financer no hi ha poder polític.

De fet fa molt de temps que ens van laminant l’autonomia, envaint constantment les competències exclusives i no és pas només per castigar-nos per la nostra gosadia de voler ser independents, sinó per la seva dèria d’uniformitzar, una dèria malaltissa que els du a voler-nos fer desaparèixer com a poble.

Si fem un xic de memòria, ens adonarem que aquesta és una constant, ja en l’aprovació de l’Estatut de Sau, es fa molt evident l’atac frontal vers el reconeixement de Catalunya com a nació, de fet la controvèrsia ja hi va ser en l’elaboració de la constitució espanyola, deixen molt evident, que tot el que vulguem aconseguir com a poble, estarà per sempre més supeditat al que vulgui la majoria espanyola, un missatge clar cap a la segons ells manca total de sobirania.

Tornem amb la memòria, tot i l’esquifit Estatut aconseguit, encara els hi semblava massa i tot aprofitant la paròdia de cop d’estat l’any 1981, van i s’inventen la Loapa (llei d’harmonització del procés autonòmic), que servia per envair competències exclusives i des d’aleshores hem sofert una continuada mutilació efectiva, disfressada de duplicitat de competències…

El pas del segon Estatut cap a l’actualitat és prou conegut de tothom i a més m’hi he referit en altres ocasions en aquesta mateixa tribuna i per això mateix hem engegat aquest procés tan ambiciós. Voldria aprofitar l’ocasió, per demanar a aquests que diuen i manifesten que encara hi creuen, com pensen que poden dur a terme la tercera via? Crec modestament, que si no és a canvi de renunciar a allò que som i sempre hem estat, no hi ha res a fer i tant si s’ho creuen com si no, jo no estic disposat a pagar aquest preu, per això he donat i donaré suport a aquest procés d’independència, que ha de ser la porta cap a la llibertat. Per això mateix vull acabar fent una súplica a Junts pel sí i la CUP, posin-se d’acord el més aviat millor, que ens hi juguem molt.

 

Manel Mayor                                            21 de novembre de 2015