COSES DE SANT FELIU

20150102_133937

Vaig acabar l’any escrivint sobre Sant Feliu i el començo de la mateixa manera, malgrat avui no sigui dia u, sinó dia quatre i el darrer del 2014 tampoc va ser el dia trenta-u.

Ja fa dies que em volta pel cap, escriure aquest article o un de semblant, de fet, d’ençà que varen començar aquestes obres, que per dir-ho de manera educada, no es va decidir començar-les, en les dates més adients o no es va pensar en el destorb i els inconvenients que generen, tots aquests carrers de potes enlaire i amb les obres aturades, durant quinze dies, que a més a més, són les festes de Nadal.

La veritat, és que sobta, que un equip de govern tan preocupat, per la lliure circulació de vehicles, no s’encaparri en absolut, ni faci cap actuació, destinada a millorar la circulació en aquests barris afectats.

Sense ànim de ser càustic, fa ben bé la sensació, que qui és el responsable, tècnic o polític o tots dos alhora, controlen o intenten controlar la situació, des d’una taula de despatx i és clar, des d’aquesta posició tot funciona, perquè com se sol dir en el món de la construcció i la indústria, el paper ho aguanta tot. Però les situacions reals, cal analitzar-les sobre el terreny, perquè només veient la realitat, crua i pelada, es poden prendre decisions adients o si més no, el marge d’error és més petit.

No em serveix tampoc d’excusa, que les obres s’havien de començar l’any 2014, començar les obres, no vol dir fotre potes enlaire tots aquests carrers, es podia haver fet de manera molt més subtil i ja haguessin estat començades.

Segurament, els responsables de tot aquest desgavell, deuen moure’s molt poc a peu pel poble, perquè de fet, només cal parar una mica l’orella i transitar a peu per sentir les queixes dels veïns, perquè quan hom va a peu per Sant Feliu, sent queixes, algunes amb raó, altres sense i de tant en tant, algun afalac…

En resum i per acabar aquesta història, jo ho definiria, com un intent de treure pit, amb un error de càlcul i que tot plegat, ha generat l’efecte contrari, al previst…

 

Manel Mayor                                                                      04 de gener de 2015