CRIMS SENSE CÀSTIG

Avui em ve de gust parlar d’uns altres criminals, que en aquest cas no són ni nazis, ni franquistes, l’objectiu de les meves crítiques en aquesta ocasió són els americans.

Avui fa exactament  setanta-cinc anys del llançament de la segona bomba atòmica, aquesta a Nagasaki, quan tot just feia tres dies que havien llançat la primera a Hiroshima.

Evidentment, no poden al·ludir ignorància després del desastre d’Hiroshima, al contrari, ja que amb tot el cinisme la varen fer molt més potent que la primera i en comptes de penedir-se’n i demanar perdó es van erigir en els salvadors del món.

Deixant a part l’haver salvat nazis posant-los al seu servei, l’atac ferotge per eliminar el comunisme, no ja al seu territori sinó lluny de les seves fronteres, la reintroducció de la màfia a Itàlia per mantenir a ratlla al comunisme i no ens oblidem de com van salvar-li el cul a la dictadura franquista…

Des d’aleshores només han estat capaços de generar conflictes arreu del món: Corea, Vietnam, la fallida invasió de Cuba, Xile (amb l’assassinat del president Allende inclòs), s’han fartat de donar suport a tota mena de dictadures a l’Amèrica del sud.

I ja més recent les guerres i matances a l’orient mitjà, generades amb excuses falses i mentides flagrants, però la hipocresia del món mirant cap a un altre cantó, no fos cas, que aquests són molt poderosos.

Manel Mayor                                               9 d’agost de 2020