DE SOTANES I ALTRES HISTÒRIES

Valencia-Canizares-Universitat-ARQUEBISBAT-VALENCIA_1423667800_3213371_1000x666Tot i que avui no és un dia plujós, tinc una d’aquelles diades de fer reflexions de passat i de present i ves per on, li ha tocat el rebre al clero.

Jo, que tot i tenir durant molts anys l’església a tocar de casa i que la repressió del nacionalcatolicisme s’hi esforçava d’allò més, en fer-nos catòlics practicants, encara que ens ho haguessin de fer entrar a cops de martell, no he estat mai, un menja ciris, ni tan sols un visitant assidu d’aquests llocs.

Els hàbits i les sotanes, més aviat em fan urticària, tot i que no em considero un menjacapellans, sóc això sí, molt escèptic i molt crític amb el comportament immoral i degenerat i perquè no dir-ho, hipòcrita, d’una part important del clergat; o predicar la humilitat, la sobrietat i la puresa d’esperit i fer tot el contrari, no és ser hipòcrita? Viure només per ser cada dia més rics i tenir més poder i posar-se al costat dels criminals, només perquè aquests els hi asseguren més feligresos encara que sigui per força, no és ser degenerat i immoral?

I com a mostra un botó: en aquests darrers temps, la gent de les sotanes d’alta volada, torna a la càrrega. Sense anar més lluny, l’altre dia, l’Arquebisbe de València va desenterrar la destral de guerra i va carregar conra l’homosexualitat i els homosexuals de retruc, tota una demostració d’homofòbia i intolerància, per part d’aquells que prediquen: estimeu-vos els uns als altres i collons!! Prediquen l’odi!! Podria parlar també, dels seus discursos d’extrema dreta o dels abusos a menors i el suport que han rebut aquests delinqüents degenerats de part dels seus superiors, però tot això, ho podem deixar per a una altra ocasió.

 

Manel Mayor                                                   05 de juny de 2016