DEMOCRÀCIA

Foto: Cañas: “CiU, ERC, ICV i la CUP són enemics de la democràcia”</p>
<p> http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/11/canas_ciu_erc_icv_i_la_cup_son_enemics_de_la_democracia_96975.php …

Sempre procuro ser respectuós amb tothom, i intento raonar amb el cervell i no amb l’estómac, però hi ha alguns personatges, que tenen la virtut de treure’m de polleguera, i probablement el que més, en Jordi Cañas, aquest personatge malcarat i mal educat de C’S.

Ara resulta que segons ell, tots aquells partits que estant pel dret a decidir, son antidemocràtics, o enemics de la democràcia, que ve a ser el mateix, tot acusant-los de violentar l’estat de dret, exhibint un exemplar de la constitució espanyola, això succeïa tot just ahir.

No sé si aquest senyor va caure de caps a terra quan era petit, i això l’hi ha deixat seqüeles, o ja va sortir així de sèrie. Perquè ja li coneixíem les dots per insultar i bescantar, a tot allò i tot aquell que faci ferum de català, fins i tot la seva facilitat per ser desagradable i mal educat, però ara n’ha fet un gra massa.

El personatge en qüestió, pretén que la democràcia emana de la constitució espanyola, qual Bíblia laica i per tant sense marge per l’error, com si diguéssim paraula de Déu i no vull pas ser irrespectuós.

Voldria fer notar que aquesta Constitució, ens va venir imposada per la por, si, això que fan servir tant aquests darrers temps. Era època de soroll de sabres, els militars estaven inquiets i els neofeixistes contents perquè dominaven la situació, i varen acabar imposant tot allò que van voler, és allò que expressa tant bé aquella frase feta que diu: ho varen canviar tot, perquè tot seguís igual. No oblidéssim pas, que sortíem d’una dictadura, i que la gent tenia la por a flor de pell, especialment la gent més gran.

Vull fer constar tot això, perquè qui no tingui memòria, li pugui refrescar i el que no ho sàpiga que se’n assabenti. Ja n’hi ha prou de donar lliçons de democràcia i llibertat, tota aquesta gent que és més propera a l’involucionisme que a la llibertat. Tota aquesta colla, que ens volen privar d’exercir la nostra llibertat i la nostra sobirania, però malgrat tots ells, exercirem la nostra sobirania i aconseguirem la tant desitjada llibertat.

 

Manel Mayor                                                           13 de Novembre de 2013