POLÍTICA

A part de les ximpleries peperes de l’inefable Alicia Sánchez Camacho, dient-li al President Mas, que Israel no se l’escoltarà,m perquè son amics d’Espanya, constato que hi ha molta gent que creu, que la política es basa en si aquest o aquell és amic meu o no, tan li fa si és persona o estat, quan en realitat en política el que compta son els interessos de cadascú.

Això que sembla en aparença tan sòrdid i materialista, en realitat és de sentit comú, perquè de fet el polític, és dipositari de la confiança de molta gent i ha de defensar els interessos de totes aquestes persones que el van elegir.

Tota aquesta marrada al voltant de l’activitat política, em serveix per desmentir les ximpleries de la Sánchez Camacho i per fer evident que la política no te res a veure amb les simpaties i antipaties, ja siguin personals o nacionals.

Des de la humil política municipal d’un petit poble, fins a l’alta política internacional, tot és un joc d’interessos. Per això no ens ha d’estranyar gens ni mica, la prudència que exhibeixen tots els països del nostre voltant, en mostrar simpatia o antipatia vers el nostre procés de secessió, o en alinear-s’hi a favor o en contra. A l’hora de la veritat, tothom actuarà d’acord amb els seus interessos.

Tot això ve a tomb, perquè malgrat l’enorme importància del procés que estem endegant, hi ha determinats grups entestats a exhibir la ideologia i se’n obliden deliberadament de la política. Ara és el moment de fer alta política, no hem d’oblidar la nostra ideologia, però sabem que per fer i aconseguir allò que ens ha exigit el poble, haurem de fer o dur a terme accions que no ens agradaran del tot, en altres paraules: haurem de fer política!!

 

Manel Mayor                                                              13 de Novembre de 2013