EL PI DE LES TRES BRANQUES

BngKLPYIMAA3K36

Aquest matí, ha aparegut mutilat el pi de les tres branques, tot un símbol dels Països Catalans. Uns desaprensius, han tallat una de les branques d’aquest arbre simbòlic, un nou insult, una nova provocació… Una nova demostració de força, que de fet els deixa ben retratats, la prepotència ja ho té això…Ens han mutilat un arbre, però no ho podran fer amb el símbol, perquè el símbol el portem dins nostre, el fet de mutilar un arbre, no comport la mutilació dels Països Catalans, que mal els hi pesi, continuen i continuaran ben vius.

Portem tres-cents anys de vexacions continuades, de menyspreu continu, de cruels imposicions… Però encara som aquí, hem sabut lluitar, amb les armes de que hem disposat, hem tingut la paciència necessària, per arribar fins aquí, per tant, cap insult, cap menyspreu, cap provocació, ens mourà del camí que hem emprès.

Ara ens cal coratge i també paciència, seny i rauxa, tot en la seva justa mesura, però ens cal sobre tot, determinació i tenir ben present que si volem podem, tot o gairebé tot és a les nostres mans.

 

Manel Mayor                                                                          13 de Maig de 2014