EL SOT DELS CANYERS

img128733G

Sovint quan s’informa des de la llunyania, es té tendència a caure en la inexactitud, i el cas que esmentaré a continuació, no se’n ha pas escapat.

Ahir, si no m’equivoco de dia, estava escoltant notícies, crec que a TV3, i s’informava d’uns fets ocorreguts a Sant Feliu de Guíxols, en la notícia, s’esmentava a part dels fets que havien generat la notícia, la història d’un grup de pisos, anomenats El Sot dels Canyers, dels quals es deia, que s’havien construït per a la immigració, cosa completament incerta i inexacte, la qual em proposo a explicar i aclarir una mica.

Aquests pisos es van construir, si molt no m’equivoco, a començaments dels anys setanta del segle passat, eren pisos senzills, per a gent senzilla i treballadora, eren, dit en altres paraules, pisos de protecció oficial, que era tal com s’anomenaven aquests habitatges a l’època.

Aquests blocs de pisos, els varen ocupar gent treballadora de Sant Feliu de Guíxols, a renda fixa, fins que arribessin a ser de la seva propietat, anys després els varen obligar o a coaccionar per que els compressin… Però aquesta ja és una altra història.

En l’actualitat, si que estan ocupats majoritàriament per immigrants, malauradament les circumstàncies, l’han portat a convertir-se en un gueto d’àrabs i negres… I els guetos, és evident que no son desitjables, fora molt millor que totes aquestes persones, estiguessin barrejades amb la població autòctona, però aquesta també és una altra història. El cas és que he volgut puntualitzar una informació del tot inexacte.

 

Manel Mayor                                                         10 de Maig de 2014