ELS BANCS I ELS SEUS CLIENTS

Resulta si més no curiós, per dir-ho d’alguna forma, el comportament de bancs i caixes a la nostra ciutat, encara que no sé si és correcte del tot fer aquesta diferència entre uns i altres.

El fet és que totes aquestes entitats han estat rescatades via govern de l’estat o sigui pagades per tots nosaltres i les caixes en particular o algunes d’elles o gairebé totes, han estat absorbides per bancs i per tant han desaparegut del mapa i la Caixa que és la més gran i potent també s’ha convertit en banc si més no en part.

Bé tornant a Sant Feliu, resulta que totes aquestes entitats sense excepció, es desentenen dels seus clientes a la part alta de la ciutat i l’únic que fan en comptes d’oferir serveis a totes aquestes persones, és fer negoci amb els seus diners.

Resulta que les últimes entitats bancàries que hi ha a la part alta de la ciutat, són la sucursal de la Caixa del carrer Rufo i l’oficina del Banc de Sabadell de l’avinguda Canàries, ara que tanquen o han tancat l’oficina de la Caixa de la plaça Salvador Espriu, han deixat a una part molt important de la nostra ciutat, orfes de serveis bancaris, no hi deixen ni un trist caixer.

Us imagineu l’odissea d’una persona gran que visqui per exemple al carrer Còrdova o al carrer Canigó, per anar a buscar diners de la seva miserable pensió? Però és clar, això importa molt poc, el que importa de debò és que els bancs guanyin molts diners, que fan la punyeta a molta gent? No hi fa pas res, quan hàgim d’ensenyar la ciutat ensenyarem només la part de baix, que allà sí, allà hi ha absolutament de tot.

Manel Mayor                                        04 de setembre de 2018