FESTES DE NADAL

He tornat a gaudir del dinar de Nadal, dinar que es caracteritza a part de la munió de gent que s’hi aplega, per l’enorme durada de la sobretaula, aquest any ha estat segurament la més llarga dels darrers cinc o sis anys, però malgrat haver estat tant llarga… pràcticament no hi ha hagut debat polític, deu ser perquè tothom s’ha convençut que anem pel bon camí, o bé que per fi es veu que no n’hi ha d’altre, el cas és que només es va mencionar, com aquell que diu de passada.

Com que el dia de Nadal a partir de l’hora de dinar, aquest es converteix en l’únic objectiu de la jornada, i com que tampoc em llevo d’hora, es pot dir que no gaudeixo del carrer, que no tinc temps de passejar pel poble, per tant em remetré a l’experiència del dia anterior, a la vigília de Nadal.

Durant el matí em van tenir ocupat, però a la tarda vaig sortir a fer un tomb, suposant que l’assumpte de l’enllumenat nadalenc ja estaria enllestit… quina va ser la meva sorpresa, vaig queda enormement decebut i trist, en veure la decoració tant tristoia, de tot el nucli central de Sant Feliu… feia veritable llàstima, això és el que hem d’oferir als nostres visitants? Vaig veure més real encara, aquella meva afirmació, que el nostre poble se’ns esta morint a poc a poc… això és el volem realment? En som conscients realment?

Totes aquestes meves afirmacions, no impliquen ni volen dir, que amb una il·luminació i una decoració nadalenca més adient, els nostres comerços haguessin fet més vendes, perquè malauradament el que no hi ha son diners i si la gent no té diners no pot comprar. Però si no posem remei a totes aquestes mancances exposades anteriorment, tota la nostra població se’n ressentirà.

Perquè el jardí floreixi, abans l’hem de sembrar i perquè la llavor germini, hem de plantar el gra en el lloc adient, l’hem de regar de manera oportuna i hem de procurar que li toqui suficientment el sol, només així tenim la possibilitat de poder-ne gaudir. En canvi, si volem plantar palmeres al Pirineu i geranis sota el llit, no farem pas bon negoci…

 

Manel Mayor                                                           26 de Desembre de 2013