FRACTURA SOCIAL?

que-Sanchez-Pinol-havia-no_ARAIMA20140906_0113_5

Hi ha expressions de les emprades pels radicals unionistes, que em sonen rares, postisses i fins i tot hipòcrites. El procés independentista, trenca la convivència i fracturarà la societat catalana, molesta i margina a una part de catalans, és que nosaltres ens sentim catalans i espanyols, és que volen impedir als nostres fills que aprenguin el castellà…

Intentaré rebatre aquestes afirmacions, que a part d’hipòcrites, falsegen totalment la realitat; començarem per la primera: el procés independentista, trenca la convivència i fracturarà la societat catalana. A veure, un procés que segons tots els sondejos seriosos, aplega la majoria de ciutadans de Catalunya i que a més no vol obligar a res a cap dels seus ciutadans, com pot trencar la convivència i a més a més fracturar la societat? No fotem, home, no fotem!!

Anem per la segona: molesta i margina a una part dels catalans, que pot ser que molesti a una minoria? Pot ser possible, però és clar, és el joc legítim de les majories i les minories, ara bé, que margini, és completament fals i tendenciós.

Aquesta pla: és que nosaltres ens sentim catalans i espanyols. I quin problema hi ha? Aquest sentiment, el tenen una part molt important dels independentistes.

I anem per la darrera: és que volen impedir que els nostres fills aprenguin el castellà: completament fals, doncs el nostre sistema d’ensenyament garanteix el coneixement de totes dues llengües, contràriament al que fan els senyors del PP, al País Valencià i a ses Illes, a on estan marginant completament el català i a més a més, el volen convertir en una llengua aliena a la parlada pels seus ciutadans. Això només és la punta de l’iceberg, i estan decidits a continuar la seva ofensiva, per destruir el català a Catalunya mateix

I ja que estem en el tema, no troben que censurar Victus als Països Baixos, si que crispa als ciutadans catalans? No creuen també, que la contínua obsessió que tenen, per negar l’existència de Catalunya com a nació, fa emprenyar i de valent els catalans? Deu ser la única coartada que tenen per impedir, que els catalans decidim el nostre futur.

Però no creguin que els catalans abandonarem la lluita, no hem pas arribat fins aquí, per deixar-nos esclafar, hi hem arribat per guanyar i perquè estem convençuts que les nostres armes, son més poderoses que les seves. No, no estic pas parlant d’armes de foc, estic parlant de la tossuda lluita pacífica i de la legitimitat democràtica, si, ja sé que tenen molta força bèl·lica, però nosaltres tenim la força de la raó i no ho dubtin, aquesta ens donarà la victòria.

 

Manel Mayor                                                                  06 de setembre de 2014