GENS LEGALS

909809

Amb la fatxenderia i la prepotència que la caracteritza, la vicepresidenta Sáenz de Santamaria, afirma que l’executiu espanyol garanteix, que no hi haurà referèndum independentista. Està bé el nom, però nosaltres el que volem fer i farem, és una consulta als ciutadans del nostre País, perquè manifestin quina és la seva voluntat, quedar-nos a la misèria o anar cap a la llibertat.

Per cert, és ben curiós que ella i els seus, s’omplin la boca de democràcia, diguem de que et vantes i et diré que et manca i en canvi volen impedir si o si, la seva màxima expressió, que és el vot. La seva prepotència i autoritarisme és tant gran, que els hi impedeix veure la realitat. Sinó seria impensable, que tingués les penques d’afirmar, que aquest procés és una imposició política, s’ha de ser molt ruc o molt mala persona o les dues coses alhora, per confondre un moviment ciutadà i pacífic amb una imposició política.

Bé, havent begut de les fons polítiques, que brollaven al si de la seva família, no resulten pas estranys del tot aquests estirabots, és el que té aparentar el que no s’és, que per poc que t’ajupis, ensenyes el cul.

Sé que no entenen ni volen entendre, el fet de que volem ser catalans i volem sentir-nos catalans i que n’estem molt orgullosos de ser-ho, és que ens sentim part d’aquest País i de cap més i ho volem continuar fent, tampoc volen entendre, que estimem la nostra llengua, el català i que a més  a més el volem parlar sempre i el volem emprar per a tots els afers de la nostra vida, és que és la nostra.

Sé n’estic segur, que per unes mentalitats tant uniformadores com les seves, que volen imposar la seva manera de ser i de pensar i de parlar a tothom, els hi deu resultar complicat d’assimilar, però és que han tingut molts anys per entendre-ho, vostès i els seus avantpassats, han tingut tres-cents anys i en tot aquest llarg temps, ni tant sols hi han dedicat un moment a pensar-ho. No, no és que pensem que som millors que els espanyols, simplement som diferents i ho volem continuar sent, de fet molts es senten catalans i espanyols, però no pas per això son més propers a vostès, ells també son diferents.

Durant aquests tres-cents anys, certament, ja ho sé, hem estat com una pedra a la sabata, han intentat assimilar-nos amb argúcies variades, amb violència despietada, amb enganys continuats, amb prohibicions múltiples… S’han trobat que som un poble tossut i obstinat i sobretot allò que per vostès és tant i tant emprenyador, quan sembla que estem vençuts, ens tornem a aixecar i ara que hem arribat allà on som en aquests moments, ni ho somiïn, no farem ni un pas enrere, volem treure’ns del damunt aquest jou que ens oprimeix i esdevenir un poble lliure.

De fet, no sabia pas com titular aquest article, però parlant de qui parlo, faré un joc de paraules amb l’eslògan que van dur a Badalona, el joc de paraules no és pas meu, va córrer pel Twitter i jo l’he adaptat, de gent legal, en va sortir gens legal i jo ho he convertit en gens legals.

 

Manel Mayor                                                                  07 de setembre de 2014