GRÈCIA, EL GRAN DRAMA

unnamed

Tenim sobre la taula el gran drama grec i les mesures que proposa la cúpula  europea, amb Angela Merkel al capdavant, és ni més ni menys, que baixar les pensions i apujar els impostos, sí, l’iva també, m’imagino que encara que no es digui obertament, entre aquestes mesures no hi deu faltar, la retallada dels sous dels més febles, que segons sembla, sempre seguint la lògica de la troica, són els culpables de l’enorme deute grec.

Segons ens volen fer creure, els delinqüents que han tingut per governants, els que han generat aquest enorme deute, aquests no ho són de culpables i com no podia ser de cap més manera, els indecents que concediren aquests préstecs, que tothom sabia que no es podrien tornar de cap de les maneres, tampoc són responsables d’aquest enorme desgavell.

Vist tot l’exposat en els paràgrafs anteriors, si els quedés encara que fos, una mica de decència, tots aquests personatges haurien de ser jutjats i engarjolats, però és clar, a dia d’avui, això és una enorme utopia.

Però que ha passat perquè succeís tot això? Doncs molt senzill, l’esquerra europea fa anys que va dimitir com a esquerra i els neoliberals han anat deixant tot el poder als grups d’especuladors financers, amb el vistiplau d’aquesta dimitida esquerra, a la qual sembla que ja li va prou bé.

 

Manel Mayor                                                     26 de juny de 2015