INDECENTS, POCA-SOLTES I MENTIDERS

Abans d’entrar en matèria, dir que aquesta fotografia d’aspecte tètric, és la que he trobat que es digui amb la mena de gent de la qual vull parlar.

Ja en el seu moment, quan tot just acabaven de formar el partit (C’S) o quan vàrem veure de quin peu anaven coixos amb les seves actuacions al nostre Parlament, vaig afirmar, deia, que eren els hereus directes del lerrouxisme, de trist record pel nostre país.

Ha passat el temps i els fets no han fet més que corroborar les meves prediccions, es dediquen a mentir més del que enraonen, a insultar sense cap mena de vergonya, a exhibir un odi fanàtic cap a tot allò que pugui fer ferum de català, amb una poca solta aberrant.

Que no tenen cap mena de projecte polític fa anys que ho venen demostrant, malgrat les peripècies que es munten amb una indecència fora de tota mida, que fins i tot en les manipulades darreres eleccions al Parlament de Catalunya, fent-se passar per un partit progressista per arrabassar vots als socialistes i ser el partit més votat, no van ser capaços de presentar una alternativa de govern, una prova prou evident de la seva manca de projecte.

Tot i la més que evident incultura política d’una molt important part de la població, aquesta vegada al parlament espanyol se la varen fotre ben forta i a les municipals en la seva línia habitual i a les europees…

I així i tot amb una barra que faria posar vermell al més fatxenda, tenen la gosadia de parlar de la Catalunya real, al més pur estil de la dreta més arcaica i més retrògrada, cosa que tampoc ens hauria d’estranyar veient els seus festejos amb l’extrema dreta, cosa que ens demostra que l’ombra del franquisme és molt allargada.

La pregunta que no els hi fan o en tot cas molt poques vegades, és la següent: la Catalunya real és aquella que boicoteja la immersió lingüística? Que no ho oblidem, va ser promoguda i reclamada per catalanoparlants i castellanoparlants i aquests darrers, majoria a l’àrea metropolitana.

O és la que menteix descaradament quan parla de discriminació lingüística? De l’espionatge als patis de les escoles?

Deixem-ho aquí perquè ho faria massa llarg, més del que ja ho he fet.

Manel Mayor                                    24 de juliol de 2019