LA CATALUNYA DE TOTS

Aquest vespre he assistit a l’acte de “Sumate”, que s’ha celebrat al Centre Cívic Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols, no hi havia massa gent, però bé, no ha estat malament.

L’acte ha estat presentat pel president de l’associació, l’Eduardo Reyes, juntament amb en Coque García, tots dos han estat bé i han fet una exposició mol entenedora i senzilla, que ha agradat al públic assistent.

A l’Eduardo, jo personalment l’he trobat un paio senzill i proper, que té una virtut que a mi m’agrada molt, i és que fa la impressió de sinceritat. Tot i que discrepo d’algunes apreciacions seves sobre la política, doncs crec que cal diferenciar, entre militància política i fer política, perquè fer política… ell en fa contínuament i a més a més molt bé.

És molt important, fer política al marge dels partits polítics, perquè així i només així, tindrem a l’abast fer un estat nou entre tots, tal com defensa l’Eduardo i l’associació que ell tant bé representa. En quan a n’en Coque, no n’he parlat, perquè és el que no m’havia de sorprendre, doncs estic acostumat a llegir comentaris polítics i socials d’ell, i la veritat, no m’ ha sorprès i ho ha fet molt bé.

Tot ha estat bé, menys uns comentaris d’un meu conciutadà, els quals m’han incomodat, perquè m’he sentit insultat i perquè han menystingut a l’associació i als seus membres. El subjecte en qüestió, ha tingut la barra de dir que “Súmate” era un submarí d’ERC i que l’ANC era la marca blanca de CIU. Aquests comentaris, o bé son fruit d’una ignorància política total, o cosa més greu encara, son fets amb molta mala llet… Probablement la suma de totes dues coses alhora.

Crec de totes maneres, que malgrat tot ha anat bé i que el missatge de l’Eduardo, en Coque i de tots els companys de l’associació, aniran fent forat, doncs no en va som un país divers, un país que té una història antiga, però que també en té una altra de més moderna, que hem anat i anem forjant entre tots, que no és altra que la història de la Catalunya de tots, dels que ja hi érem i dels que han vingut d’arreu i dels que vindran.

 

Manel Mayor                                                            6 de Febrer de 2014