LA PROSTITUCIÓ DE LES PARAULES

Ja fa temps que s’està banalitzant, tergiversant i buidant de sentit paraules i expressions i aquesta pràctica s’està convertint en un fet habitual que jo m’atreviria a qualificar d’indecent.

Ara mateix em venen al cap unes de les més freqüents: colpistes, terroristes, nazis… curiosament les que fan servir habitualment els partits unionistes i el govern de l’estat a més de determinada premsa afí al poder, per dir-ho finament, ja que els podria titllar de corruptes al servei del poder. De ben segur que ja us heu adonat, que són les boniques expressions amb les quals anomenen habitualment als republicans catalans, altrament dits independentistes.

Podríem començar per colpistes, si ens mirem el diccionari, “colpista és el qui promou o participa en un cop d’estat” i ara mirem també la definició de cop d’estat que fa el diccionari: “Acció de prendre violentament el poder polític d’un país un grup minoritari vinculat a un sector o a la totalitat de les forces armades”.

Sincerament, no veig per enlloc la semblança entre unes accions polítiques, com són l’organització d’un referèndum i la proclamació pacífica de la República amb la definició de cop d’estat, jo més aviat ho titllaria de prostitució de la paraula.

Un altre dels insults habituals és el de terroristes, bé anem a pams i tornem-hi amb el diccionari i a veure com defineix terrorisme: “Moviment polític que utilitza el terror basat en la violència com a eina de pressió”. I al terrorista el defineix  com a “Persona que afavoreix o que practica, el terrorisme”.

Algú amb dos dits de front creu que en aquestes definicions s’hi poden encabir els C.D.R.?

Podria continuar amb nazis, però crec sincerament que no paga la pena, ja que tothom sap que qui segueix la ideologia nazi són precisament les agrupacions d’extrema dreta.

Podria seguir amb sedició, rebel·lió… però ho deixaré aquí, no sense apuntar que alguns s’haurien de mirar més sovint al mirall i que potser és hora de dir prou!!!

Manel Mayor                                      12 de maig de 2018