LES COSES PEL SEU NOM

reg1878Hi ha manifestacions que literalment m’esveren, avui sense anar més lluny, al telenotícies, parlant d’una pel·lícula del front d’Aragó, surt una xicota amb aires de setciències i no se li acudeix res més, que anomenar aquella guerra com una lluita entre germans.

A qualsevol persona amb un xic de criteri i una mica de sentit del ridícul, no se li pot acudir opinar a la lleugera i molt menys pontificar, sobre un tema que desconeix completament. Vull creure que ha anat així i no em vull pas imaginar que hagi estat fet amb tota la mala llet del món, amb ànims de manipular la història.

Aquesta malaurada guerra, la provoquen uns militars feixistes, que es revolten contra el poder legal i democràticament constituït, guerra que fou finançada per la dreta més extrema i les oligarquies espanyola i catalana, sense les quals no haguessin pogut tirar endavant.

Ja que m’hi he enfangat, tiraré pel dret, però no pas per parlar d’aquesta guerra fastigosa i criminal, com totes les guerres, sinó per parlar de terrorisme i no pas per defensar-lo precisament. En primer lloc, per definir terrorisme: acció o accions per infondre terror a la població civil, vagin els seus executors o els seus comandaments amb uniforme o no.

És terrorisme, l’atemptat contra l’Hipercor, la caserna de Vic, Atocha… perquè evidentment generen terror i pànic a la població, a banda de ser actes criminals. Però també és terrorisme, el bombardeig massiu que va destruir totalment la ciutat de Guernika i també ho són, tots els que va perpetrar l’aviació i la marina feixista contra la població civil, en múltiples ciutats i pobles, a la nostra ciutat també, fets que segons sembla, ens volen fer creure que no han succeït mai, principalment els hereus del feixisme: PP i C’S, cosa que és totalment indecent i com a tal intolerable.

 

Manel Mayor                                                          01 de juny de 2016