MÉS DIFÍCIL PERÒ MOLT MILLOR

A la vida, realment li estem donant el mateix sentit que a qualsevol esport, es tracta de guanyar, guanyar, guanyar… per a molts es tracta de fer-ho qualsevol preu i de qualsevol manera, l’important, l’imprescindible és guanyar i jo per tocar el gotet, doncs no hi estic pas d’acord, de cap de les maneres.

Començaré per analitzar aquesta idea i aquesta filosofia en el món de l’esport i ho faré en el món del futbol que és l’esport que conec bé o podríem dir que conec millor.

Especular, estar pendent només dels errors del rival sense cap ànim d’aportar res a la confrontació, pot donar molts fruits i comportar pocs o cap risc. Quan tot surt bé res a dir ningú et critica, però quan les coses es torcen, que queda? Res.

Però quan es practica aquest esport amb ganes d’agradar i els jugadors del teu equip s’ho passen bé, el dia que les coses no funcionen i el resultat és advers, et queda la satisfacció de la feina ben feta, d’haver agradat i d’haver-te agradat.

A la vida, les coses funcionen de manera molt semblant, l’especulació, voler aprofitar-se dels errors aliens per treure’n profit, provocar-los, esclafar els adversaris sense cap mena d’escrúpol… pot funcionar i de fet funciona, a molts els hi funciona, però quan la sort se’t torna esquiva, quan algú o alguns et fan la mateixa jugada i et deixen sumit en la misèria, que et queda? Res.

En canvi, quan a part de guanyar-te la vida conrees amistats, conserves les de sempre i fas la teva feina respectant als altres, la sort també et pot girar l’esquena i et pots quedar fins i tot sense res, però aleshores sorgeix allò que tal vegada no t’esperaves, perquè sempre havies sentit que quan et quedes sense res els amics desapareixen i et fan la guitza, però en aquells moments segurament amb gran sorpresa, te n’adones que tot allò que havies conreat al llarg de tota una vida, et fa la torna, en aquells moments que creus que estàs acabat, et surten els amics que en certa manera ja hi comptaves i sobretot aquells que estaven a segona línia, fins i tot aquells que feia temps que no veies…

I és quan veus que malgrat que has perdut, tens un munt de gent que et fa costat i que et pot ajudar a reprendre el vol, de fet t’ajuden i penses, renoi crec que sóc ric!!!

Manel Mayor                                     30 d’agost de 2017