ENDAVANT LES ATXES

De sempre ens han volgut fer veure el món per un forat, un forat amb l’angle de  visió el més tancat possible, si fa o no fa, com el que veieu més amunt, però la paciència d’un poble també té límits.

Ara ja fa dies que no escric res sobre el tema, però després de sentir i llegir algunes barbaritats, ja no me n’he sabut estar.

Resulta que llegeixo, que la vicepresidenta de sempre ens torna a voler donar lliçons de democràcia i llibertat, cosa que essent filla i néta de qui és, la veritat, ja em sobta. Ara té la barra de dir que la celebració o la convocatòria d’aquest referèndum, és un delicte…

Hòstia tu!! Perdoni? El que és un delicte és erigir-se en jutge i part i tenir la barra d’anul·lar part d’una llei que va ser referendada pel poble, evidentment parlo del darrer estatut d’autonomia, prèviament mutilat pels barons del PP i del PSOE. És un delicte també, voler imposar el que es pot debatre o no en un parlament que hauria de ser sobirà, que és tal com se’l sent el poble català.

Però és clar, sabent de les fonts que ha begut, el seu sentit de la democràcia no pot ser pas un altre i d’aquí la seva ràbia, aquella que traspuen totes les seves manifestacions

Encara no se n’adonen que la seva prepotència i la seva actitud extremadament superba, ens ha conduït allà on som, quan el més senzill era fer el varen fer a la Gran Bretanya, voleu fer un referèndum doncs feu-lo, però no, els hi surt la seva supèrbia i volen imposar el dret de conquesta, perquè el problema de fons és aquest, es neguen a admetre que Catalunya és una Nació, tal com avui mateix deia el fiscal general de l’estat: “quieren separar una parte el todo” i no senyors, no és el todo, és la nació catalana que ha dit prou, s’ha acabat el bròquil, ja n’hi ha prou d’aquest color, com que no hi ha manera de negociar tirem pel dret.

I per si no n’hi hagués prou, ens surt una articulista dient que el govern català no és neutral, perdoni? Com pot ser neutral un govern si és que pretén complir amb el seu programa? Repto a tots aquests que parlen de neutralitat, a què em citin un sol govern que no hagi fet servir la seva ideologia i hagi estat neutral.

Però mirin, saben què? Nosaltres tirarem endavant i a veure què passa l’1 d’octubre.

Manel Mayor                                     05 de setembre de 2017