PENSAMENTS MÉS O MENYS PROFUNDS

Algú ja fa molt de temps, va deixar anar aquesta reflexió com a afirmació clara i contundent: Quan la injustícia es converteix en llei, la rebel·lió (1) es converteix en un deure.

Si la volem extrapolar a la nostra realitat actual, diríem que si escau d’allò més, ja que la injustícia legal s’ha instaurat plenament en les nostres vides, malgrat que molts no ho vulguin veure i s’estimin més aclucar els ulls o mirar cap a un altre cantó.

Per tant opino, que estem plenament legitimats per emprendre aquesta revolució pacífica, que després d’un llarg camí, ha de començar en un referèndum i si aquest ens dóna el vistiplau a través de les urnes, ha de començar el procés de la legalitat catalana per proclamar la república i començar el camí cap al reconeixement universal, que és el que en realitat ens declararà independents de debò.

Arribats a aquest estadi, ens caldrà ser generosos amb els que no hagin estat prou valents, ja que la por és inherent a l’ésser humà, haurem de ser també generosos amb aquells que han fet sovint la puta i la ramoneta i també amb aquells que honestament hauran lluitat contra els nostres objectius o simplement han opinat que això no anava amb ells, perquè no ho oblidem, també són part del nostre país.

Després d’aquesta exposició dels meus pensaments, voldria fer palès per evitar malentesos, que aquesta és la meva visió dels fets i que en cap moment vull imposar la meva veritat, que no és ni vol ser la veritat de tots.

(1) M’haureu de perdonar, però aquest escriptori em defineix erròniament l’ela geminada.

Manel Mayor                                   17 de juliol de 2017