QUO VADIS ICV?

952769

No ho vaig poder evitar, quan vaig veure la capçalera, de la notícia de l’estratègia política d’ICV, em va venir a la memòria, una expressió d’un tècnic industrial, que em preparava, ja fa una colla d’anys, a mi i altres companys de professió, per a l’obtenció d’un carnet professional de grau mitjà. Quan posàvem en qüestió, alguna normativa incoherent o que es contradeia clarament amb altres parts de reglament en qüestió, ens mirava amb un somriure murri i ens deia, perquè ho sapigueu, els reglaments industrials en aquest país, es fan en una discoteca, a les sis del matí i amb barra lliure. Naturalment, l’esclat de rialles era evident, però era una manera simpàtica, d’admetre les incoherències i les incompetències de més un.

Però bé, tornant al principi i de fet, a l’objecte d’aquest escrit, aquesta va ser la meva reacció a la capçalera, però en llegir la notícia completa, em vaig haver de fregar els ulls, perquè no m’ho podia creure, seguint amb la ironia del tècnic industrial, si els que fan reglaments els fan a la discoteca, els que fan l’estratègia d’ICV, la deuen fer a Amsterdam, mentre veuen volar elefants de color rosa.

A veure siguem seriosos, veient el caire que van prenent els esdeveniments polítics, em sembla demencial, que algú es cregui i vulgui fer creure, que a dins de l’estat espanyol, es pot ser sobirà, es poden crear estructures d’estat, dins la legalitat espanyola i que es pot crear un estat lliure i sobirà, dins l’estat espanyol, com a broma, pot passar, però dir-ho de manera seriosa…

La pregunta adreçada a aquesta cúpula és la següent: aquests darrers sis anys a on han estat? I que han fet, a part d’escalfar una cadira i cobrar un sou?

Se’n van adonar, quan ens varen capar l’Estatut? I quan varen portar al TC la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya? I de quan van declarar inconstitucional la consulta? I de quan el fiscal general de l’estat es va querellar contra el President de la Generalitat i dos consellers més? I ara quan han declarat inconstitucional la nostra llei de consultes? I quan el ministre Wert, ha decidit imposar la religió(catòlica), com a assignatura obligatòria? I quan han suspès al jutge Santiago Vidal?

No sé en realitat, quins paràmetres ètics i polítics, regeixen les seves decisions, però evidentment, no viuen al món real i les seves actituds, són nocives per la meva salut i per la dels meus compatriotes.

 

Manel Mayor                                                         01 de març de 2015