RÀBIA CONTINGUDA

1393532_562471917154586_1288625868_nHe deixat passar unes quantes hores, després de llegir la notícia que el ministre de defensa, pensa homenatjar al criminal que va ordenar el bombardeig de Lleida el 1937.

Malgrat aquesta treva, no puc evitar que em surti la ràbia des del més profund del meu cos, és inversemblant que es puguin dur a terme aquestes accions i quedar-se tan tranquil. És tan indignant, que em deixaré d’eufemismes i diré les coses pel seu nom. Accions com aquesta, de clara defensa del franquisme i els seus crims, tenen un nom claríssim: cinisme criminal.

Tota aquesta patuleia, que ens bombardeja contínuament amb al·lusions a la democràcia i l’estat de dret, són exactament els mateixos, que es neguen a anul·lar la sentència criminal contra el President Companys i tants altres defensors de les llibertats i la República i en canvi defensen a capa i espasa, els crims i els criminals del règim franquista.

De fet, no ens hauria pas d’estranyar del tot, ja que no fan altra cosa que defensar els seus familiars, en alguns casos, familiars ben directes. És el que té la informació, que malgrat els seus esforços per controlar tots els mitjans de comunicació i mentir descaradament, si ens hi esforcem, podem trobar la veritat, allà on els seus tentacles no poden accedir.

 

Manel Mayor                                             21 d’octubre de 2015