RELIGIONS, FILIES I FÒBIES

Estem en una societat farcida de fílies i fòbies, en la qual els de sempre tenen unes dèries que m’atreviria a titllar de malaltisses… sí, sí, no patiu pas que tot seguit us ho miro d’aclarir de manera més explícita.

Aquestes meves elucubracions són conseqüència de la mania persecutòria envers l’ensenyament públic de les diverses ideologies polítiques, aprofundint-ne el coneixement, l’origen i les arrels de cadascuna d’elles, per part dels que fa anys i panys que tenen el poder i va passant dels uns als altres, generació rere generació hi hagi el règim que hi hagi.

En canvi tenen la fixació malaltissa de l’ensenyament de la religió (catòlica) és clar… i ara quatre il·luminats pretenen l’ensenyament en escola pública de la religió islàmica… i pretenem ser una democràcia? I aquests mateixos són els que volen una república?

Senyors meus, un dels principis bàsics d’una república, demòcrata s’entén, és la laïcitat i si un estat és o pretén ser laic, el seu ensenyament públic també ho ha de ser, això evidentment no és ni ha de ser obstacle perquè s’ensenyin lliurement, però no pas a l’escola pública ni subvencionada per l’estat.

Si algú considera perillós parlar de política o d’ideologia política a l’escola i pretendre que l’ensenyament de la religió no ho és i que em perdoni si algú se sent ofès o li falta un bull o és curt de gambals, ja que si bé la política admet discussió, diferència d’opinió i controvèrsia la religió no n’admet pas, ja que com diuen les seves escriptures, és paraula de Déu i la paraula de Déu no s’admet de raons.

Manel Mayor                                          04 de setembre de 2020