RES NI NINGÚ, ENS ATURARÀ

manifestació

De tots és sabut, els que hi estem a favor i aquells que ni tan sols en volen sentir a parlar, que aquest procés històric, que ens ha de dur a la llibertat definitiva, no té aturador. Per tant, no ens ha d’estranyar que l’Estat Espanyol, s’empesqui tota mena de maniobres per fer-lo fracassar.

Varen començar,tractant-nos d’il·lusos i de somiatruites, varen continuar amb els seus profetes de la por, que ens anunciaven tota mena de malvestats, fins i tot les deu plagues d’Egipte, com que no els hi va funcionar massa, es van dedicar a dir que no podríem cobrar les pensions, perquè aniríem a la ruïna, no en varen tenir prou i van començar a etzibar-nos, que ens expulsarien de tot arreu. Per fer-ho tot una mica més creïble, ara ens porten uns predicadors que fan de historiador, per tergiversar la nostra història, per manipular tota mena de dades…

Aquests aprenents d’historiador que tenen al seu servei, ara se’n han empescat una versió de la nostra història, que és digne de la imaginació de Jules Verne. Segurament ens prenen per ases i ens volen fer creure, que la guerra del 1714 no anava amb nosaltres i que el Borbó ens va treure de la misèria.

Jo, aquesta fructífera imaginació, ni la tinc, ni la tindré mai, i em limito a llegir, allò que historiadors de prestigi han deixat escrit. Paradoxalment no s’assembla en res, a tot això que ens volen contar, doncs malgrat les seves manipulacions, sabem que aquella maleïda guerra, la qual vàrem perdre, va significar la fi de totes les nostres llibertats. Ens vam quedar sense lleis, sense constitucions, sense jutges, amb la nostra llengua prohibida i perseguida i un fet poc esmentat, encara que sabut per tots aquells que ens interessem per la història del nostre país, ens van tancar les nostres universitats, tot això sense esmentar la terrible repressió a que va estar sotmès el nostre poble… si això és treure’ns de la misèria…

De tots és conegut, que sempre han actuat igual, tot ho consideren lícit, com tal de preservar els seus privilegis, de fet, en petit comitè, ja estan admetent que per mantenir-nos sotmesos, fins i tot la mentida està per sobre de l’honradesa.

Com que no saben ni volen negociar, la seva única estratègia, covada des de la prepotència, és l’agressió: econòmica, psicològica, de tota mena… Amb l’únic objectiu d’acollonir-nos, però no se’n sortiran, perquè aquest el meu País, la meva Nació, ja ha perdut la por i res ni ningú, ens aturarà.

 

Manel Mayor                                                08 de Juliol de 2014