SI NO HO FEM NOSALTRES…

Torno amb el tema de no marejar més la perdiu i anar per feina, deixant-nos de fer elucubracions i evidentment de fer el que sigui viable sense perdre de vista l’objectiu i fer la feina, que tinguem-ho clar, l’hem de fer nosaltres.

Molts i jo també, s’han queixat amargament de com ens ha ignorat Europa i com s’ha alineat descaradament amb l’estat espanyol, ep!! M’estic referint als estats, els mitjans de comunicació i els ciutadans informats n’han fet un tractament ben diferent, divers però diferent.

Jo diria que en l’efervescència del moment no vàrem tocar prou de peus a terra, que vam pecar d’ingenus, vaja.

Algú ha pensat seriosament encara que només sigui per un moment, que els catalans siguem diferents de la resta del món, perquè ens tractin d’altra manera a com tracten als altres?

Com tracta Europa el problema dels immigrants? Mirant cap a un altre cantó i mirant de foragitar-los de la manera que sigui, això no importa, mentre se’n puguin desfer rai…

Quants anys porta la guerra de Síria? Amb centenars de milers de morts civils i altres centenars de milers fugint de la guerra i la misèria i que ha fet Europa i el món? Deixar que el criminal Baixar al-Àssad continuï assassinant el seu propi poble, amb l’ajut de Rússia.

I que ha fet la civilitzada Europa amb aquests centenars de milers que fugen de l’horror? Doncs tancar-los a Turquia perquè els vagin eliminant a poc a poc, a canvi d’una forta despesa econòmica i de mirar cap a un altre cantó, quan el dictador turc cometi atrocitats vàries dins el seu territori i fora, com per exemple l’intent continuat de genocidi del poble Kurd.

Algú pot pensar seriosament que a la majoria dels estats europeus els amoïna gaire la manca de democràcia a l’estat espanyol? Doncs no, ni la manca de democràcia ni la desaparició de la nostra nació com a tal.

Avís per a navegants: si no ens hi posem nosaltres, ningú més ho farà.

Manel Mayor                              20 de març de 2018