TEMPS DE LLUITA

Ara, hem passat de la repressió física a una altra repressió més subtil, la psíquica, que és tant o més fotuda que l’altra.

Des de l’estat i els seus mitjans afins, ens estan bombardejant amb mentides, mitges veritats, postveritats… això però, no us penseu pas que és nou, per no anar més enrere, que hi podria anar, em quedaré en el franquisme, que de la mentida, la intoxicació i la manipulació, en varen fer una manera d’actuar habitual.

Segurament per iniciativa pròpia i en part influïts pels seus aliats, els nazis, que en això es van convertir en veritables mestres, de la mà del seu ministre de propaganda, en Joseph Goebbels, que va aconseguir criminalitzar els jueus i fer-los el boc expiatori de tots els mals d’Alemanya.

Segurament, us deu sonar una mica aquesta manera d’actuar i de convèncer a la gent crèdula i no gaire informada, tot i que ara els caps de turc no som jueus, sinó que som independentistes i ens titllen de nazis, quines paradoxes eh? Precisament ells que beuen d’aquestes fonts i provenen d’allà on provenen.

Haurem d’estar molt atents i no caure en els seus paranys, que d’ara endavant seran molts i molt variats, tampoc ens ha d’estranyar tant, el comportament d’Europa, ja que si repassem un xic la història dels anys trenta, fins que no els hi va tocar a ells, tots miraven cap a un altre cantó, si fa no fa com ha anat passant amb nosaltres.

Manel Mayor                                      17 de novembre de 2017