UN REPUBLICÀ AMB CORONA?

Escut_de_Sant_Feliu_de_Guíxols.svgJa ho sé, sóc torracollons de mena, però quan hi ha quelcom que no em sembla bé, ho deixo anar; ara li ha tocat el rebre a l’escut de la meva ciutat, sí, l’escut de Sant Feliu de Guíxols, reinventat l’any 1983.

Fa molt que en volia parlar, però un dia per naps i l’altre per cols, no m’hi acabava de posar, el cas és que hi ha dues coses que no m’acaben de quadrar, en primer lloc el canvi de color, de blau a vermell, de les ones de l’esquerra, simbolitzen la ciutat de Girona, diuen, que re punyetes té a veure amb el meu Sant Feliu, a part de ser la capital d’un estament artificial (la província), construït i dissenyat dins un despatx a més d’un miler de kilòmetres de distància?

En segon lloc la corona, qui redimonis va ser l’il·luminat que va tenir la gran idea de fer un escut monàrquic?

Ara però, com que tenim el govern més independentista de la història i per tant m’imagino que també republicà, alguna cosa hi deu tenir a dir o més ben dit a fer.

Si estàveu tranquils, ja us he fet la punyeta, algú hi havia de buscar la polèmica i aquest he estat jo, com diu aquell que tots sabeu: algú ho havia de dir!!

 

Manel Mayor                                                 19 de gener de 2016