UN XIC DE TACTE SI US PLAU

 

Aquest cap de setmana, s’ha dut a terme altre cop el gran recapte, fita que requereix un gran nombre de voluntaris, gent de tota mena amb un objectiu comú: recaptar el més possible.

Alguns amb molta prudència i d’altres més agosarats, alguns d’aquests darrers, fins i tot gosen exigir i gairebé intimidar als compradors dels supermercats quan acaben de pagar les seves respectives compres.

De ben segur que ho fan amb tota la seva bona fe, però no se n’adonen, que alguns d’aquests compradors als quals intimiden inconscientment, han adquirit solament el necessari per els àpats del dia i que no saben si l’endemà hi podran tornar o si més no, no podran fer tots els repassos del dia i com és lògic i normal, se senten humiliats perquè no poden fer cap aportació.

Faig aquestes reflexions sense cap ànim de ferir ningú, simplement tenen la modesta opinió de fer reflexionar, ja que cal entendre que no tothom que les passa magres, va als centres d’assistència, ni se sent a gust amb les mirades que rep als centres de Càritas, però que està tan necessitat o més que alguns que en són usuaris assidus.

Tot el que he escrit als paràgrafs anteriors, no treu valor ni mèrit a la munió de voluntaris que any rere any contribueixen a fer aquesta gran tasca.

Manel Mayor                                  03 de desembre de 2017

 

4 pensaments a “UN XIC DE TACTE SI US PLAU

 1. Estimat Manel,

  Tant de bo no s’haguessin de fer aquestes jornades perque voldria dir que no hi ha gent que ho necessiti !!

  Com a voluntària del Gran Recapte a Sant Feliu, et puc ben assegurar que l’objectiu dels voluntaris no es humillar als que van a comprar i no poden donar res tal i com tu dius al teu escrit, tot al contrari, el nostre objectiu es informar de les jornades que s’estan fent, recollir i classificar tot el que la gent ens dona i et puc ben assegurar que tenim un somriure tant per la gent que col.labora com la que no.

  Et convidaria que l’any que ve ho visquessis desde dintre, fes-te voluntari i estic convençuda que tindràs una sensació mol diferent de la que tens ara.

  Una abraçada.

  PILI SALA

 2. Bona nit,
  Com a coordinador del Gran Recapte a Sant Feliu et voldria comentar que després de passa dos dies pels diferents supers no veig vaure en cap moment que un voluntari intimidés a algú perquè deixes aliments, tot al contrari tots són molt amables i respectuosos tan amb els que col.laboren com amb els que no.
  Et puc assegurar que dona gust reclutar els més de 150 voluntaris que hem tingut aquests dies i que quan algú te alguna dificultat d’horari, busca una estona per poder venir.
  No sé de on són les fotos que has publicat però de Sant Feliu segur que no.
  Referent al què dius de les mirades amb les persones que venen a Càritas a buscar aliments, després de 5 anys d’experiència dos cops per setmana no crec que ningú ho puguir dir. Fem la feina el millor sabem i procurem tractar a la gent amb respecte, aducació i amb un somriure al final.
  Altre cosa es que hi hagi gent que li incomodi haver de venir però aquesta ja es una reflexió que ha de fer cada persona. Em sap greu no poder convidar_te a venir a veure com tractem a la gent però els voluntaris hem signat un document de confidencialitat i no es propi que vingui gent forània.
  Com que malhauradament suposo que el proper any encara hi tornarà haver Gran Recapte, et convido a venir con a voluntari i veuràs quan d’enriquidor és.
  Salutacions
  Enric Sala Vicens

 3. Estic completament d’acord amb tu Manel , no s’hauria de demanar a ningu, el que vol col-laborar ja ho fa, i hi ha moments que et sents molt malament ; i si aquesta persona ha anat a varis llocs a comprar ? Tens que donar explicaçions de que ja ho has fet ?

  • No Rosa Maria, no has de donar explicacions a ningu perque ningu te les demana, senzillament quant et pregunten si vols col.laborar dius no i continues el teu cami… aixi de facil!!

Els comentaris estan tancats.