VALENTIA I DECISIÓ

Quan m’he posat a escriure tenia la intenció de parlar dels tripijocs que s’estan muntant des de l’estat espanyol, per impedir que els càrrecs electes al Parlament europeu, puguin recollir les actes que els acrediten com a diputats.

Després he pensat dir la meva, sobre aquests esforços desmesurats per impedir l’obertura de noves delegacions a Berlín, Londres i Mèxic, ambaixades en diuen des del govern en funcions de Madrid (tant de bo fos així).

Però al capdavall he pensat que ni d’una cosa ni de l’altra, perquè no em ve de gust alimentar el fanatisme i el sectarisme messetari.

M’estimo més glossar la valentia i la decisió de la capitana del vaixell de l’ONG Sea Watch, la jove Carola Rackete, que la va dur a enfrontar-se amb les autoritats italianes, encapçalades per Mateo Salvini.

No li va tremolar el pols i va atracar sense permís al port de Lampedusa i va ser detinguda per la policia italiana, però va aconseguir el seu objectiu, tirant pel dret, desembarcant els immigrants després de disset dies d’invocar raons humanitàries i aguantar el menyspreu italià.

Volia penjar una fotografia de premsa, rodejada de policia i altra gent, però m’he estimat més penjar aquesta, d’una gavina altiva i elegant, que també s’hi adiu força.

Manel Mayor                                      02 de juliol de 2019