BICICLETES

1400110488462Fa temps, de fet fa molt de temps que em balla pel cap, però ho he anat deixant, perquè tampoc n’estava del tot segur, és que m’agrada assegurar-me de no fer cap planxa, de no posar-me de peus a la galleda, vaja i en aquest cas concret, tenia el dubte, que no m’hagués passat algun canvi de normativa per alt.

Un cop he fet avinent que jo tenia tota la raó, ja que m’he assessorat mitjançant un amic, al qual li toca de ple aquest afer, per raons de feina. Sí, m’estic referint a les bicis i els que les fan servir de manera totalment incívica, conduint-les de forma barroera i a vegades a tota pastilla, per damunt de les voreres, sense respectar els vianants i amb la impunitat que ningú els multa o almenys els hi crida l’atenció, si més no, els qui tenen la potestat i l’autoritat per poder-ho fer.

Una bicicleta és un vehicle, per tant ha de circular per la calçada o camins específics destinats al seu pas exclusiu i complir les normatives de circulació vigents, cosa que n’hi ha alguns, bastants, que no ho fan en absolut.

Com que no són vehicles a motor, estan exempts d’assegurança i per tan qualsevol atropellament a un vianant per part dels esmentats vehicles, poden generar un problema, ja que en un cas d’aquests, no hi hauria responsable subsidiari.

És evident que aquest conflicte, no és pas culpa de les bicicletes ni de les normatives de circulació, sinó del comportament incívic de cada cop més gent. Ja ho sé, que a més d’improbable podríem dir que és impossible, agafar in fraganti a la majoria dels que es comporten de manera tan reprovable, però si tant sols se n’arreplega un de tant en tant, el problema s’aniria reduint.

No voldria pas que ningú s’agafés aquest escrit, com un atac directe a la nostra policia municipal, no és aquesta la meva intenció, sinó que és un toc d’atenció als qui tenen l’obligació, de què aquesta tingui els suficients efectius i que aquests agents rebin les ordres pertinents amb les prioritats que corresponguin per part dels seus caps, per poder-les executar.

Tampoc és un atac a discreció en contra dels ciclistes, que n’hi ha que fan les coses com cal, sinó que és contra els que tenen comportaments incívics, no només circulant per les voreres tal com he manifestat més amunt, de forma totalment barroera, sinó incomplint tota mena de normes de circulació, no respectar els semàfors, anar contra direcció, travessar pels passos de vianants a dalt de la bici…

Segurament els que haurien de donar les directrius adients, circulen per tot arreu en cotxe i és clar, d’aquesta manera és molt difícil poder-ho visualitzar, dit queda…

Nota: La fotografia no és de Sant Feliu, però expressa força bé el que vull dir. També veureu per la data, que fa dies que ho vaig escriure.

 

Manel Mayor                                                      21 de setembre de 2015