COSTA DE CREURE

Ramon-Espadaler-sera-conseller-dInterior_ARAIMA20121227_0105_20No sé si és que sóc jo que no ho sé entendre o és que n’hi ha que s’han menjat l’enteniment, perquè costa de creure. Ja que s’han dedicat a bombardejar-nos i més que ho faran els pròxims dies, dient falsedats i coses sense sentit, ho vull analitzar encara que sigui esquemàticament.

Començarem per aquests d’UNIÓ, que es defineixen com a nacionalistes i paradoxes de la vida, no volen la independència de la seva Nació, si més no, la que diuen defensar, si més no estrany, molt estrany. Perdoneu la meva ingenuïtat, però és el primer cop a la meva vida, que presenciï-ho que uns que s’autoproclamen nacionalistes, en uns moments que es té el suport majoritari del poble, s’estimen més restar sotmesos i demanar quatre engrunes. És moment de tenir seny, diuen. Malauradament, fan com els ocupants, confonen el seny amb la covardia, no senyors no, tenir seny no vol pas dir ser covard, el seny és una manera de lluita, és utilitzar les armes possibles en el moment adient i pel que fa al seu eslògan, no puc, m’és impossible estar-hi d’acord, ara és moment de tenir el seny just i necessari i la rauxa adient per a cada circumstància.

Els de CSQEP, també em tenen ben desorientat, ostres, és que no sé quina part no entenen del no i per ser un xic més extensos, que és el que no han entès del no, perquè no pot ser i a més és impossible. I no és que ho diguin només els del PP, que diríem mira, igual a les properes guanyen els altres, no, és que els altres, el PSOE, també són del mateix parer i no pas d’ara, que també, només cal recordar les floretes que ens va dedicar en Felipe González, haureu notat que no l’hi he dit senyor, perquè tal com diu la dita, de porc i de senyor se n’ha de venir de mena, si voleu, fins i tot podem fer memòria de la seva actuació, essent president un altre que mentia més que parlava, el president Zapatero. I si ho entenen, aleshores és que tenen una fe digna d’un missioner o és que són mesells de mena.

És que em costa molt d’entendre-ho, de debò es poden creure, que algun dia formaran part d’una majoria al Congrés espanyol, per canviar la seva sacrosanta constitució i que els hi deixaran fer un referèndum? Perdonin, però això ja passa d’ingenuïtat, en aquest moment no se m’acudeix un qualificatiu adient, que no sigui sospitós de poder ofendre, per tant, com que considero que en tot moment hem de ser elegants i educats, me l’estalviaré.

 

Manel Mayor                                                     13 de setembre de 2015