DEIXEM-HO CLAR

http://www.elpunt.catAvui, darrer dia de campanya de les eleccions més importants, de la nostra història recent, resulta que aquells que ens neguen la nostra singularitat, la nostra història , la nostra llengua, la nostra cultura… i no només això, sinó que malden i han estat maldant de manera continuada per fer-nos desaparèixer com a poble, resulta que avui, precisament avui se’ns adrecen en català.

Queda ben patent, que no tenen sentit del ridícul, ni vergonya de cap mena, el que tenen i en quantitats industrials és una barra i una poca-solta evident. Aquests, els mateixos que porten quatre o cinc anys fent de profetes de la por, dient mentides a la babalà sense immutar-se ni posar-se vermells. Són exactament els mateixos, que a les nostres institucions, en les quals l’idioma propi és el català, ells els integrants d’aquestes formacions, només per provocar ens parlen de manera continuada en castellà i ara ens volen seduir dient quatre paraules en català?

S’han begut l’enteniment, si és que algun cop n’han tingut, en política no tot val, no tot és legítim. Encara que sé perfectament que no ho veuen així, els objectius no justifiquen els mitjans, però és clar per veure-ho així, s’ha de ser honest i no basar les campanyes com fan, han fet i volen continuar fent, en la mentida, la tergiversació i les profecies de la por, sempre adreçades als més febles.

Abans d’acabar aquest escrit, vull fer una reflexió dedicada als legalistes: La legalitat només està per sobre de totes les coses, en una dictadura, ja que en aquests règims, importa molt poc o gens ni mica, que les lleis siguin legítimes i justes, en una democràcia com cal o sigui amb cara i ulls, les lleis que no són legítimes es canvien i les que no són justes, fins i tot les que han quedat obsoletes. En una democràcia, la justícia sempre està, ha d’estar, per sobre de les lleis. D’altra manera, com manifestava algú dies enrere, el President Obama segurament estaria recollint de cotó.

 

Manel Mayor                                                         25 de setembre de 2015